Afvalverwerking

Afvalverwerking is een belangrijk onderdeel van een circulaire economie. Afval verwerken is niet slechts het vernietigen van resten van producten en etenswaren, het is het zo efficiënt mogelijk verwerken met als doel het zo goed mogelijk te hergebruiken. Het overkoepelende doel van Van Reel’s afvalverwerking is om het maximale te halen uit afval, door het nuttig maken van afval.

Met behulp van geavanceerde technieken en machines zijn wij in staat afval nauwkeurig te scheiden, waardoor we stoffen en materialen heel precies kunnen recyclen. Zo kunnen we met onze verkleiningsinstallaties groenafval, biomassa, takken, sloophout en ander bouwafval eenvoudig verkleinen zodat het afval gebruikt kan worden als houtsnippers voor diverse doeleinden.

van reel bv grondbank zeef recycling

Afvalverwerking is bij Van Reel een startpunt voor nieuwe producten

Wilt u meer weten over onze afvalverwerking en wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact met ons op!

De verschillende aspecten van afvalverwerking

Binnen de afvalwerkingsindustrie zijn meerdere aspecten te onderscheiden. Elk aspect heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Het gaat om de volgende aspecten.

Bronvermindering

Hierbij worden maatregelen genomen om afvalproductie te verminderen, door bijvoorbeeld hergebruik te bevorderen.

Afvalscheiding en sortering

Hierbij wordt gefocust op het scheiden van afvalsoorten, waardoor hergebruik makkelijker mogelijk wordt gemaakt.

Recycling

Hierbij gaat het over het hergebruiken van materialen uit afval voor nieuwe producten. Denk daarbij aan papier, plastic, glas en metaal.

Energieopwekking

Een speciale vorm van afvalverwerking richt zich op energieopwekking. Denk daarbij aan het verbranden van afval, waarbij de warmte wordt hergebruikt.

Storten

Van storten spreken we als het gaat om niet-recyclebaar afval. Ook hier is het doel om de impact op het milieu minimaal te houden.

Van Reel richt zich met name op afvalscheiding en sortering, recycling en het storten van afval. Wij houden daarbij de impact op mens en milieu minimaal, door te werken met een geavanceerd machinepark en volgens de meest recente inzichten als het gaat om circulaire afvalverwerking.

Huisafval verwerking

Een van de soorten afval die Van Reel veelvuldig verwerkt is huisafval. Het scheiden van huisafval is een vak apart, omdat het scheiden van afval per gemeente anders geregeld is. Huisafval is daarom vaak een mengelmoes van verschillende soorten afval. In het kader van verantwoorde afvalverwerking zien wij het als onze taak om het huisafval grondig te scheiden. Zo kunnen de verschillende materialen weer opnieuw hergebruikt worden, of worden gestort wanneer het niet-recyclebaar is.

Circulaire afvalverwerking

Afvalverwerking vindt al plaats sinds jaar en dag. Vroeger had afval echter veel minder impact op mens en milieu, omdat materialen en producten veelal biologisch afbreekbaar waren. In de middeleeuwen was bijvoorbeeld plastic, wat nu een groot deel uitmaakt van onze huidige afvalproductie, nog niet uitgevonden. Sinds de Industriële Revolutie is de hoeveelheid en diversiteit van afval echter extreem toegenomen en daarmee ook de druk op het milieu.

De oplossing volgens ons? Circulaire afvalverwerking. Het uitgangspunt van circulaire afvalverwerking is dat afval dient als grondstof voor nieuwe producten. Afval is daardoor niet een eindpunt, maar een beginpunt voor nieuwe producten.

Verantwoorde afvalverwerking

Verantwoorde afvalverwerking is volgens de visie van Van Reel de enige manier om om te gaan met afval. Om verantwoord met afval om te gaan hanteren wij duidelijke richtlijnen. Deze richtlijnen zijn beschreven in de Ladder van Lansink. Deze ladder is opgebouwd uit 5 treden, die zich richten op preventie, hergebruik, sorteren en recyclen, verbranden en storten. Niet geheel toevallig komen deze overeen met de verschillende aspecten van afvalverwerking, zoals we die hierboven beschreven hebben.

Wanneer we bij Van Reel spreken van verantwoorde afvalverwerking, bedoelen we dat we ons inzetten om de impact op mens en milieu zo klein mogelijk te maken. Wilt u uw ecologische voetafdruk met uw bedrijf ook zo klein mogelijk maken? Wij helpen u hier graag bij door met u samen te werken. Ook voorzien wij u graag van advies, waarbij wij onze ervaring binnen het werkveld inzetten om uw doelen te bereiken.

Specifiek afval verwerken

Binnen het verwerken van afval kijken wij zo goed mogelijk hoe we u van dienst kunnen zijn en wat de aard van uw bedrijf en afval is. Zo zijn wij gespecialiseerd in het verwerken van groenafval en bedrijfsafval, wat we zoveel mogelijk recyclen tot herbruikbare producten en materialen. Ook kunt u bij ons terecht wanneer u afvalcontainers wilt huren, zodat u

Het verwerken van afval is niet de enige manier waarop Van Reel bijdraagt aan een circulaire economie. Op onze pagina over emissieloos werken leest u er alles over, maar ook bij het uitvoeren van andere diensten streven wij altijd naar een minimale impact op het milieu.

Afvalverwerking bij van Reel

Met onze afvalverwerkingdiensten bieden wij totaaloplossingen voor u en uw bedrijf. Van Reel staat klaar om u te helpen. Neem dus gerust telefonisch contact met ons op of mail ons voor een samenwerking. Samen gaan we dan voor een verantwoorde afvalverwerking!

Neem direct contact met ons op

Als het gaat om afvalverwerking kunnen bieden wij oplossingen op maat en denken we graag met u mee. Vul het contactformulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op. Tevens zijn wij bereikbaar op telefoonnummer 088 – 01 08 700 en per mail: info@vanreel.nl.

Contactformulier