Leverancier van grondstoffen

Wij mensen zijn allen voorbijgangers van deze aarde en hebben daarmee een bepaalde verantwoordelijkheid naar de volgende generaties. Door de welvaart van afgelopen jaren, is de belasting voor de mens ten opzichte van de aarde flink toegenomen. Bij Van Reel BV zijn we sinds 1995 actief in de recycling van groenafval, omdat wij geloven dat verspilling van grondstoffen niet nodig is. Wij praten niet over duurzaamheid omdat het de trend is, maar omdat wij ons daadwerkelijk verantwoordelijk voelen voor het verduurzamen van het de wereld. In een ideale wereld praten we niet meer over afval, maar over ‘grondstoffen’. Het duurzaam omgaan met reststoffen is iets wat de afgelopen jaren steeds belangrijker is geworden en zal in de komende jaren nog veel belangrijker worden.

Duurzame energie

Onze recyclinglocaties draaien 100% op duurzame energie om de verduurzaming zo C02 neutraal mogelijk uit te voeren. 90% van het afval dat wij innemen wordt verwerkt tot nieuwe producten zoals compost of biomassa. Daarnaast zijn wij nauw betrokken met diverse partijen en overheidsinstanties waarmee we continu opzoek zijn nieuwe toepassingstechnieken van ons hedendaagse menselijk afval. Zo zijn we op dit moment bezig met een project om vanuit de vezels in gras papier te maken.

Ons doel is om 100% van het afval dat bij ons binnenkomt om te kunnen zetten in grondstof of een nieuw product.

Vanuit Rouveen of Hardenberg staan wij u graag bij met vraagstukken rondom het recycling van afval. Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor het huren van containers, het laten ophalen van groenafval of sloophout. Belt u dan gerust even met Eugenio Rouwenhorst op telefoonnummer 06 – 30 17 65 14.

Op onze recycling locaties in Rouveen en Hardenberg kunt u terecht voor verschillende grondstoffen zoals: Grond, Bomengrond (RAG), Bomenzand, RAG-grond, Houtsnippers (Biomassa), Houtchips, Keurcompost, Groencompost, Potgrond en Menggranulaat.

Product toelichting

Houtsnippers (Biomassa)
Energie uit houtsnippers wordt ook wel bio-energie genoemd. Bio-elektriciteit en biowarmte komen namelijk voort uit biologisch materiaal. Al het groenafval dat afkomstig is van aannemingswerken, projecten en inzamelingen werken we op tot biomassa. Het grootste deel wordt ingezet voor de opwekking van elektriciteit en warmte.

Keurcompost
Een groot deel van het groenafval wordt gebruikt in het composteer-proces wat als eindproduct een prachtige compost levert voor akkerbouwers in de Flevopolder. Hiermee is ‘groenafval’ niet langer ‘afval’, maar dient het juist als een belangrijke voedingstof voor onze voedselvoorziening. Als familiebedrijf hechten we veel waarde aan de kwaliteit van het composteringsproces. Door de jaren heen hebben wij veel geëxperimenteerd om tot de kwaliteit te komen waar we nu zijn. Als één van de eerste Recyclings in Nederland waren wij dan ook in het bezit van het certificaat KEUR-compost. Al onze klanten zijn bij ons geregistreerd en hierdoor hebben wij goede controle het groenafval.

“De lage fosfaat gehalten en de stabiele, hoge kwaliteit gaven voor ons de doorslag. Hier leveren ze een prachtig product, precies wat wij nodig hebben voor onze pootgoedteelt”.

Miranda, Swifterband

“Bij Van Reel BV begrijpen ze hoe belangrijk een schoon product voor ons is en ze blijven goed communiceren met ons. Ze leveren prachtige compost. Een aanrader!”.

Pieter, Dronten

Neem direct contact met ons op

Ondervindt u overlast van een exoot? Neem dan direct contact met ons op voor een vrijblijvende offerte om deze plant zo snel en efficient mogelijk door ons te laten verwijderen!

Vul het contactformulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op. Tevens zijn wij bereikbaar op telefoonnumer 088 – 01 08 773 of mail ons via info@vanreel.nl.

Contactformulier