Vragen? Bel ons direct via 088 – 01 08 700

Erkende Japanse duizendknoop bestrijder

De Japanse Duizendknoop en andere invasieve exoten hebben zich de afgelopen jaren razendsnel kunnen verspreiden door Nederland. Sinds 2013 is Van Reel BV één van de weinige specialisten in het verwijderen van deze woekeraars en wij doen dit op een duurzame, natuurvriendelijke manier. Heeft u ook last van een exoot? Neem dan direct contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Wij kunnen verschillende methoden toepassen voor de bestrijding van invasieve exoten. De methode van bestrijding is afhankelijk van factoren als het tijdspad, de omgeving en de mogelijkheden wat betreft bestrijdingsmiddelen.

In samenwerking met een onderzoekslab in Wageningen doen wij zelf actief onderzoek naar nieuwe bestrijdingsmethoden.

Waarom van Reel BV?

Erkende bestrijder

Jarenlange ervaring

Duurzaam en milieuvriendelijk

Werkt volgens sanering protocol

Bestrijdingsmethoden

Inventariseren

Een bestrijdingsplan maken begint met een uitgebreide inventarisatie. Onze ecologen brengen m.b.v. GPS elke JDK in kaart.

Heet water of Elektrolyse

Een natuurvriendelijke bestrijding met heet water of elektriciteit. De plant uitputten door haar celstructuur regelmatig te beschadigen.

Staminjectie

Met onze invasieve exoten
 injectiespuiten kunnen wij zowel chemische als natuurlijke bestrijdings-middelen injecteren.

Afgraven

Direct effectief: afgraven van de Japanse Duizendknoop. Wij hanteren hiervoor het protocol bodemsaneringen.

Afdekken

Door het af te dekken met een geotextiel, met daarop een grondkolom om het doek te stabiliseren, verstikken de duizendknoopwortels.

Plan op maat (bijv. voor PFOS)

Heeft u JDK in vervuilde grond (bijv. met PFOS/PFOA)? Voor probleem locaties komen wij graag langs en schrijven wij een plan op maat.

“BESTRIJDING JDK MIDDELS ELEKTROLYSE”

“Van Reel BV begon met het probleem te inventariseren & een plan van aanpak te schrijven, alvorens zij begonnen met bestrijden. Het getuigd van expertise!” 

Jeroen, Invasieve Exoten Beheer bij Gemeente Eindhoven

Inname en verwerking

Exoten maaisel

Onze recycling locaties in Rouveen en Hardenberg zijn erkende verwerker van maaisel van maaisel van invasieve exoten. Neem contact op voor een offerte voor het stort tarief of voor het huren van een speciale vloeistof dichte container.

Grond met Japanse Duizendknoop

Grond met Japanse Duizendknoop mag niet worden hergebruikt voordat deze is gereinigd. Als erkende verwerker kunt u de grond bij ons storten of wij komen op locatie behandelen, zodat u deze kunt hergebruiken. Neem contact op voor meer informatie.

Grond exoten & PFOS/PFOA

Grond met PFOS/PFOA en Japanse Duizendknoop is vrijwel niet af te zetten. Met speciale technieken reinigen wij deze grond zodat de weer toepasbaar is.

Wilt u meer weten over onze methoden, of een offerte op maat aanvragen?
Neem dan contact met ons op!

Aanpak overige invasieve exoten

De Japanse duizendknoop is niet de enige plant die een gevaar vormt voor het Nederlandse bedrijfsleven en de lokale flora en fauna. Wij bestrijden daarom ook:

Reuzenberenklauw

Grote Waternavel

Waterteunisbloem

Reuzenbalsemien

Eikenprocessierups

Erkende Bestrijder & Verwerker

Wij hebben de nodige kwalificaties voor o.a. de verwijdering van invasieve exoten. Dit stelt ons in staat
te werken voor:

Provincies

Waterschappen

Natuurmonumenten

Gemeenten

Staatsbosbeheer

Particulieren

Neem direct contact met ons op

Ondervindt u overlast van een invasieve exoot? Neem dan direct contact met ons op voor een vrijblijvende offerte om deze plant zo snel en efficient mogelijk door ons te laten verwijderen!

Vul het contactformulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op. Tevens zijn wij bereikbaar op telefoonnumer 088 – 01 08 700 of mail ons via info@vanreel.nl.

Contactformulier