Vragen? Bel ons direct via 06 – 53 445 336

Bestrijdingsmethoden Japanse Duizendknoop

Wij kunnen verschillende methoden toepassen voor de bestrijding van invasieve exoten. De methode van bestrijding is afhankelijk van factoren als het tijdspad, de omgeving en de mogelijkheden wat betreft bestrijdingsmiddelen.

In samenwerking met Wageningen Universiteit & Research doen wij zelf actief onderzoek naar nieuwe bestrijdingsmethoden.

Japanse duizendknoop

Maaien of Trekken

De plant uitputten door deze extensief te maaien of door de wortel te trekken. Een kostbaar en langdurig traject, maar wel effectief.

Water of Elektrolyse

Een natuurvriendelijke bestrijding met heet water of elektriciteit. Dit zorgt ervoor dat de celstructuur van de plant beschadigd.

Staminjectie

Met onze invasieve exoten
 injectiespuiten kunnen wij zowel chemische als natuurlijke bestrijdings-middelen injecteren.

Japanse duizendknoop

Afgraven of Afdekken

Indien er geen tijd is voor een meerjarig bestrijdingstraject, dan is afgraven en verwerken een goede en snelle optie.

Voorkom schade aan funderingen, kabels en leidingen. Laat de Japanse Duizendknoop zorgvuldig bestrijden of verwijderen!

Exotenbestrijder.nl, erkende bestrijder invasieve exoten

De Japanse Duizendknoop en andere invasieve exoten hebben zich de afgelopen jaren razendsnel kunnen verspreiden door Nederland. Sinds 2013 is Van Reel BV één van de weinige specialisten in het verwijderen van deze woekeraars en wij doen dit op een duurzame, natuurvriendelijke manier. Heeft u ook last van een exoot? Neem dan direct contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Zorgvuldig en plantmatig is de sleutel tot succes
Veel mensen onderschatten hoe belangrijk zorgvuldigheid is in het bestrijden van invasieve exoten. Neem de Japanse Duizendknoop; iedere knoop die achterblijft kan een nieuwe wortel schieten. Daarom is het van essentieel belang dat de plant zorgvuldig wordt verwijderd en wordt afgevoerd. Met onze achtergrond in bodemsaneringen weten wij hoe belangrijk het is om te werken volgens protocollen. Met onze exoten bestrijding werken wij volgens deze zelfde protocollen.

Waarom bestrijden?
De Japanse Duizendknoop oogt onschuldig maar heeft een vervelende eigenschap; De plant is zo sterk dat het in staat is om ander groen te verstikken en volledig te overwoekeren. Haar wortels zijn sterk en kunnen meterslang worden, waardoor zij schade kunnen veroorzaken aan een fundering, ondergrondse leidingen of dijken.

Japanse Duizendknoop
Japanse Duizendknoop

Wilt u meer weten over onze methoden, of een offerte op maat aanvragen?
Neem dan contact met ons op!

Aanpak overige invasieve exoten

De Japanse duizendknoop is niet de enige plant die een gevaar vormt voor het Nederlandse bedrijfsleven en de lokale flora en fauna. Wij bestrijden daarom ook:

Reuzenberenklauw

Grote Waternavel

Waterteunisbloem

Reuzenbalsemien

Eikenprocessierups

Erkende Bestrijder & Verwerker

Wij hebben de nodige kwalificaties voor o.a. de verwijdering van invasieve exoten. Dit stelt ons in staat
te werken voor:

Provincies

Waterschappen

Natuurmonumenten

Gemeenten

Staatsbosbeheer

Particulieren

Japanse Duizendknoop

Inname en verwerking van invasieve exoten maaisel

Onze recycling locaties in Rouveen en Hardenberg zijn erkende verwerker van maaisel van invasieve exoten. Neem contact op voor een offerte voor het stort tarief of voor het huren van een speciale vloeistof dichte container.

Inname en verwerking van grond met invasieve exoten

Grond met Japanse Duizendknoop mag niet worden hergebruikt voordat deze is gereinigd. Als erkende verwerker kunt u de grond bij ons storten of wij komen op locatie behandelen, zodat u deze kunt hergebruiken. Neem contact op voor meer informatie.

Neem direct contact met ons op

Ondervindt u overlast van een invasieve exoot? Neem dan direct contact met ons op voor een vrijblijvende offerte om deze plant zo snel en efficient mogelijk door ons te laten verwijderen!

Vul het contactformulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op. Tevens zijn wij bereikbaar op telefoonnumer 06 – 53 445 336 of mail ons via info@vanreel.nl.

Contactformulier