Ontdek de duurzame aanpak van circulair slopen. Deze innovatieve benadering van het ontmantelen en afvoeren van gebouwen bevordert hergebruik van materialen. Onze circulaire sloopdiensten zijn beschikbaar voor bedrijven en (semi)overheidsinstellingen, waaronder waterschappen en gemeenten. Van Reel B.V. gaat verder dan traditionele sloop, identificeert waardevolle materialen en slaat ze op in onze circulaire HUB. Ontdek waarom circulair slopen cruciaal is voor duurzaamheid en hoe Van Reel B.V. vooruitstrevende expertise biedt in circulaire sloopwerken.

Wat is circulair slopen?

Circulair slopen is een duurzame aanpak van het ontmantelen, demonteren en afvoeren van gebouwen. Het hoofddoel is het bevorderen van hergebruik van materialen en grondstoffen.

In plaats van alles simpelweg te slopen, identificeren en behouden we waardevolle materialen die elders opnieuw kunnen worden ingezet. Deze materialen worden verzameld en opgeslagen op onze circulaire HUB in Rouveen, klaar voor een tweede leven in andere projecten. Circulair slopen draagt bij aan de circulaire economie door de behoefte aan nieuwe materialen en grondstoffen te verminderen. Het aanbod van deze grondstoffen kunt u via deze link of via onderstaand overzicht vinden.

Waarom kiezen voor circulaire sloop?

Bij Van Reel B.V. staat duurzaamheid centraal en circulaire sloop speelt hier een essentiële rol in. Deze manier van slopen is niet alleen ethisch verantwoord, maar ook strategisch. Het biedt waardevolle materialen een tweede kans, wat resulteert in aanzienlijke vermindering van de productie van nieuwe materialen en het winnen van nieuwe grondstoffen.

Door circulair te slopen, verminderen we niet alleen de vraag naar nieuwe grondstoffen, maar dragen we ook bij aan het verminderen van afval. De grondstoffen en materialen die niet geschikt zijn voor hergebruik worden tevens door ons afgevoerd en verwerkt. Onze aanpak draagt dus bij aan een meer duurzame bouwsector en bevordert de principes van een gesloten kringloopsysteem.

Wilt u meer weten over circulair slopen en wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact met ons op!

Het inschakelen van een circulair sloopbedrijf

Wanneer u kiest voor circulaire sloopwerken, is het cruciaal om een ervaren circulair sloopbedrijf zoals Van Reel B.V. in te schakelen. Ons team van circulaire slopers begrijpt de complexiteit van het identificeren en behouden van waardevolle materialen. Jarenlang zetten wij ons al in als betrouwbare partner voor diverse bedrijven, gemeenten en waterschappen.

Met onze circulaire HUB in Rouveen hebben we een centrale locatie om deze materialen op te slaan en opnieuw in te zetten in andere projecten. Als circulair sloopbedrijf biedt Van Reel B.V. dus niet alleen expertise in traditionele sloopactiviteiten, maar is ook vooruitstrevend in circulaire sloopwerken.

Innovatie in circulaire sloop

Bij Van Reel B.V. stoppen we niet bij de huidige stand van zaken in circulaire sloop. We onderzoeken voortdurend innovatieve methoden om onze circulaire praktijken te verbeteren. Dit omvat het verkennen van geavanceerde technologieën en samenwerken met partners in de industrie om de circulaire sloopprocessen te optimaliseren. Onze toewijding aan innovatie stelt ons in staat om steeds betere resultaten te behalen op het gebied van hergebruik en recycling.

In alles wat we doen, streven we ernaar om deze vorm van slopen als een duurzame standaard te positioneren. Van Reel B.V. is niet zomaar een sloopbedrijf; we zijn ervaren in traditionele sloopactiviteiten en leidend in de circulaire revolutie. Kies voor circulair slopen, kies voor een partnerschap met Van Reel B.V.

Wat zijn de uitdagingen bij circulaire sloopwerken?

Circulair slopen, ondanks de vele voordelen, stuit helaas ook op enkele uitdagingen die de sector transformeren. Een cruciale hindernis is de verandering in ons denken over slopen. Historisch gezien werd sloop beschouwd als een definitief einde, terwijl het nu het startpunt is voor een nieuwe levenscyclus van materialen. Het is van essentieel belang om in een vroeg stadium van het project na te denken over hergebruik en recycling.

Deze benadering begint niet bij de sloop, maar bij de bouwfases. De sleutel ligt in de vraag of het gebouw modulair demontabel is. In dit geval zijn onderdelen gemakkelijk te hergebruiken als “nieuw” bouwmateriaal in hun oorspronkelijke vorm. Hier komt een belangrijke verantwoordelijkheid te liggen bij de architect, die een cruciale rol speelt in het mogelijk maken van circulair slopen door duurzaam ontwerp.

Schakel Van Reel B.V. in voor circulaire sloop werkzaamheden

Ontdek de duurzame benadering van circulair slopen door Van Reel B.V. Onze expertise gaat verder dan traditionele sloop, waarbij we waardevolle materialen identificeren en opslaan in onze circulaire HUB in Rouveen.

Kies voor Van Reel B.V. voor ethisch verantwoorde en strategische circulaire sloop, waarbij ons ervaren team de complexiteit begrijpt en innovatie centraal staat. Wij richten ons op bedrijven en (semi) overheidsinstellingen en bieden hoogstaande kwaliteit. Schakel ons in voor circulaire sloopwerken en draag bij aan een duurzame bouwsector!

Neem direct contact met ons op

Heeft u een circulaire sloopklus voor ons of bent u op zoek naar gewonnen grondstoffen? Neem dan direct contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!

Vul het contactformulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op. Tevens zijn wij bereikbaar op telefoonnumer 088 – 01 08 778 of mail ons via info@vanreel.nl.

Contactformulier