De oplossing voor slecht begaanbare grond: moeraskranen

U heeft werkzaamheden te verrichten op een drassige ondergrond? Schade aan de natuur moet tot het minimum beperkt blijven. Daarvoor is een kraan op maat belangrijk.

Van Reel BV uit Rouveen heeft speciaal ontworpen kranen die geschikt zijn om in zeer drassige gebieden te baggeren en natuurgebieden te onderhouden. De verhoogde draaikrans biedt de mogelijkheid om de machine in gebieden met water tot 1,6 m diep te laten werken. Dankzij de brede kunststof rijplaten wordt de schade aan de bodem beperkt en is de bodemdruk slechts 120 gram per m2.

Alle moeraskranen kunnen worden uitgevoerd met
hulpstukken als: bosklepel, stobbenfrees of bijv. een maaikorf

Uniek in zijn klasse 

Onze moeraskranen zijn ontstaan vanuit de vraag: natuurgebieden bevinden zich vaak op slecht begaanbare grond, hoe gaan we deze onderhouden? Bij Van Reel BV ontwikkelden wij hiervoor de moeraskraan. Deze kraan heeft tot wel 70% minder bodemdruk dan een regulier rupskraan en daarnaast een bodemvrijheid van 160 centimeter.

Met onze eigen ontwikkelde PowerPacks kunnen wij daarnaast tot ruim 380 pk aan extra hydraulisch vermogen aan de kraan toevoegen. Dit maakt de machine uitermate efficiënt in het werken met bijvoorbeeld een klepelmaaier, stobbenfrees of cirkelzaag. De unieke combinatie van deze moeraskraan inclusief PowerPack zorgt ervoor dat wij op uiterst zorgzame wijze uw natuurgebieden kunnen onderhouden!

Moeraskraan – Komatsu PC 210

Tot 35% minder bodemdruk
Geen dragline schotten nodig
3D-GPS en draaikantelstuk

Moeraskraan – Caterpillar 312

Tot 70% minder bodemdruk
Tot 160 cm diep water
3D-GPS en draaikantelstuk

Moeraskraan – Caterpillar 318

Tot 70% minder bodemdruk
Long-reach: giek van 14 meter
3D-GPS en draaikantelstuk

Wilt u meer weten over onze moeraskranen, of een offerte op maat aanvragen?
Neem dan contact met ons op!

Milieuvriendelijk

Onze baggerpomp met 380 pk en 400 bar hydraulische druk is in staat om de bagger tot maximaal 80 meter over het weiland of natuurgebied te vernevelen. Het voordeel hiervan is dat de bagger veel beter en over een groter oppervlak wordt verspreid. Daarnaast is deze speciale baggerpomp samen met diverse ecologen ontworpen: vis- en kikker-vriendelijk. Door zijn speciale ontwerp zijn wij vele malen ecologischer dan reguliere baggerpompen, met een nog vele malen hogere capaciteit!

Veelzijdig aanbod

Met onze speciaal uitgeruste machines zijn alle werkzaamheden efficiënt uit te voeren. Op vrijwel iedere locatie kunnen wij rooien, maaien, klepelen of baggeren. Onze 3D-GPS-installatie kan tot op de centimeter nauwkeurig worden ingesteld. U laadt de tekening vanaf het kantoor eenvoudig in en door goed te blijven communiceren zorgen wij er voor dat u als opdrachtgever niet voor verrassingen komt te staan. Flexibel en oplossingsgericht pakken wij ieder project aan!

Neem direct contact met ons op

Wij hebben voor vrijwel elk project de juiste moeraskraan. Ook voor het vernevelen van bagger hebben wij de juiste apparatuur, dus laat uw werkzaamheden vakkundig door ons uitvoeren.

Vul het contactformulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op. Tevens zijn wij bereikbaar op telefoonnumer 088 – 01 08 700 of mail ons via info@vanreel.nl.

Contactformulier