Bestrijdingsmethoden Eikenprocessierups

Wij kunnen verschillende methoden toepassen voor de bestrijding van de eikenprocessierups. De methode van bestrijding is afhankelijk van factoren als het tijdspad, de omgeving en de mogelijkheden wat betreft bestrijdingsmiddelen.

Tevens doen wij continu zelf actief onderzoek naar nieuwe bestrijdingsmethoden. Lees hierover meer op de website van Reel BioSolutions.

eikenprocessierups monitoren

Monitoren

Doormiddel van moderne technieken kunnen wij voor o.a. gemeentes en waterschappen de Eikenprocessierupsen in kaarten brengen en in GIS bestanden aanleveren, voorzien van GPS coördinaten en opmerkingen.

eikenprocessierups bestrijden

Bestrijden

In samenwerking met Wageningen hebben wij een natuurlijkbestrijdingsmiddel ontwikkeld dat de rups doet afsterven en het gevaar van de brandharen wegneemt.

Wegzuigen

De haren van de rupsen na hun derde ontwikkelingsstadium zijn het probleem. In dit stadium is er eigenlijk maar 1 aanpak en dat is wegzuigen. Met onze speciale stofzuigers op onze hoogwerkers kunnen wij vrijwel overal de rupsen verwijderen.

De haren van de eikenprocessierups blijven 8 jaar actief. Laat deze dus zorgvuldig bestrijden of verwijderen!

De Eikenprocessierups, een risico voor uw gezondheid

De lastige en schadelijke eikenprocessierups heeft zich inmiddels over heel Nederland verspreid. Door de zachte winter zijn veel achtergebleven eitjes intact gebleven en is het dit jaar een enorme plaag. De microscopisch kleine brandhaartjes van de rups kunnen makkelijk door de wind worden meegevoerd en bij aanraking met de huid, ogen of luchtwegen zorgen voor heftige en vervelende irritaties. Tot wel acht jaar lang kunnen de nestresten een bron blijven van rondvliegende brandhaartjes.

Wilt u meer weten over eikenprocessierups bestrijden, of een offerte op maat aanvragen? Neem dan contact met ons op!

Werkwijze

Met onze hoogwerkers kunnen wij uw hele boom inspecteren op de eikenprocessierups en deze zorgvuldig verwijderen. Met onze mobiele installaties kunnen wij de rupsen ook op andere plekken verwijderen, bijvoorbeeld als deze uit de boom zijn gevallen. Uiteraard doen wij tijdens ons werk altijd een grondige voor en na inspectie.

Neem direct contact met ons op

Ondervindt u overlast van de eikenprocessierups? Neem dan direct contact met ons op voor een vrijblijvende offerte om deze plaag zo snel en efficient mogelijk door ons te laten verwijderen!

Vul het contactformulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op of mail ons rechtstreeks via info@vanreel.nl.

Contactformulier