Bomen rooien

Bomen rooien is een belangrijk onderdeel van het in stand houden van de Nederlandse natuur en ecologie. Hoewel het meeste beleid erop gericht is om bomen te behouden, kan het soms noodzakelijk zijn om bomen te ruimen om andere bomen gezond te houden en groengebieden te optimaliseren.

Als aannemer in de natuur en bosbouw beschikt Van Reel over de nodige expertise en machines om selectieve houtkap toe te passen, waardoor natuur- en groengebieden (weer) kunnen floreren. Onze gespecialiseerde treeworkers beschikken over alle benodigde veiligheidscertificaten om vakkundig bomen te verzorgen en te rooien. We voeren deze dienst uit voor organisaties en overheden zoals gemeenten en waterschappen.

Meer weten over bomen rooien? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Bomen ruimen

“Met het rooien van bomen zorgen we voor een gezonde flora en fauna en creëren we de ruimte om een gebied te ontwikkelen.”  

Bomen rooien
Bomen rooien van Reel

Waarom kiezen voor bomen rooien

Overweegt u een partij in te schakelen voor bomen rooien?  Bomen vormen natuurlijk een onmisbaar onderdeel van ons ecosysteem en onze leefomgeving. Toch zijn er momenten waarop het nodig kan zijn om bomen te ruimen. Of het nu gaat om het vrijmaken van bouwgrond, het voorkomen van gevaarlijke situaties of het herstellen van ecologische balans, het rooien van bomen is een proces dat zorgvuldige overweging en planning vereist. Op deze pagina leest u over de verschillende aspecten van onze dienst bomen rooien waaronder de kosten, methoden en belangrijke overwegingen.

Kosten van bomen rooien door Van Reel

Het rooien van bomen is een complexe taak waarvan de kosten kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Een van de meest prominente kostenfactoren is de grootte van de boom. De grootte van de boom (of bomen) is een van de meest invloedrijke kostenfactoren. Hoe groter de boom, des te complexer en tijdsintensiever het rooiproces zal zijn. Andere factoren die van invloed kunnen zijn op de kosten zijn onder andere de locatie van de boom, de toegankelijkheid van het terrein, de gezondheid en stabiliteit van de boom, evenals eventuele vergunningsvereisten.

Vraag voor een kostenindicatie van het bomen rooien een offerte aan. Bij het maken van een offerte houden wij rekening met alle bovenstaande omstandigheden. Wij bieden u concurrerende prijzen en staan klaar om uw vragen over de kosten voor het rooien van bomen te beantwoorden. Vul het contactformulier onderaan deze pagina in of neem direct contact met ons op.

Meer weten over onze bomen rooien dienst en wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact met ons op!

Onze werkwijze

Bij Van Reel werken wij conform een vaste werkwijze, namelijk:

  1. Het overeenkomen van de opdracht;
  2. Het afstemmen van de planning;
  3. Het uitvoeren van de werkzaamheden;
  4. Het afronden van de werkzaamheden;
  5. Evalueren van het project en werkzaamheden met onze opdrachtgever;
  6. Afronding van het project en eventuele nazorg.

Tijdens al deze stappen houden we u volledig op de hoogte van de voortgang. Na voltooiing van een project zorgen we ervoor dat de omgeving netjes wordt opgeleverd. Wij voeren projecten uit voor bedrijven en (semi)overheidsinstanties.

Methoden van het rooien van bomen

Er zijn verschillende methoden die kunnen worden gebruikt bij het rooien van bomen, en de keuze voor een specifieke methode hangt af van factoren zoals de grootte en locatie van de boom, de omgeving en de veiligheidseisen. Voorbeelden van veelgebruikte methoden zijn:

  • Vellen: Bij deze methode wordt de boom vanaf de grond geveld door middel van een zaagsnede. Dit wordt vaak gebruikt wanneer er voldoende ruimte is om de boom veilig te laten vallen.
  • Klimmen en demonteren: In situaties waarin de boom zich dicht bij gebouwen, elektrische leidingen of andere obstakels bevindt, kunnen boomrooiers ervoor kiezen om de boom stukje bij beetje te demonteren.
  • Gebruik van een hoogwerker: Hoogwerkers kunnen worden ingezet om bomen te rooien die moeilijk te bereiken zijn met traditionele methoden. Dit kan vooral handig zijn bij het verwijderen van bomen in stedelijke omgevingen.
  • Stobbenfrezen: Nadat een boom is gerooid, blijft de stobbe (boomstronk) meestal achter. Stobbenfrezen is een methode om de stobbe volledig te verwijderen, wat handig kan zijn als u het terrein opnieuw wilt gebruiken zonder obstakels.

Bij Van Reel beschikken we over jarenlange ervaring in het ruimen van bomen. We selecteren de meest geschikte methode op basis van uw specifieke situatie. Op deze manier weet u zeker dat de meest geschikte en veilige aanpak voor bomen rooien wordt gekozen en de risico’s (voor bijvoorbeeld omliggende gebouwen) nihil zijn.

Meer diensten bij Van Reel

Bij Van Reel zijn we niet alleen gespecialiseerd in het rooien van bomen, maar bieden wij een breed scala overige diensten aan. Zo kunt u bij ons terecht voor sloopwerkzaamheden, bodemsanering, grondverzet, baggerwerken en meer.

Heeft u vragen met betrekking tot onze dienstverlening? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Neem direct contact met ons op

Als het gaat om bomen rooien bieden wij oplossingen op maat en denken we graag met u mee. Vul het contactformulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op. Tevens zijn wij bereikbaar op telefoonnummer 088 – 01 08 700 en per mail: info@vanreel.nl.

Contactformulier