Bomen rooien

Bomen rooien is een belangrijk onderdeel van het in stand houden van de Nederlandse natuur en ecologie. Hoewel het meeste beleid erop gericht is om bomen te behouden, is bomen ruimen soms de enige manier om andere bomen gezond te houden. Wanneer een boom gerooid wordt, wordt de gehele boom inclusief boomwortel en boomstronk verwijderd.

Als aannemer in de natuur en bosbouw beschikt Van Reel over de nodige expertise en machines om selectieve houtkap toe te passen, waardoor natuur- en groengebieden (weer) kunnen floreren. Onze gespecialiseerde treeworkers beschikken over alle benodigde veiligheidscertificaten om vakkundig bomen te verzorgen en te rooien.

Meer weten over bomen rooien? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Bomen ruimen

“Met het rooien van bomen zorgen we voor een gezonde flora en fauna en creëren we de ruimte om een gebied te ontwikkelen.”  

Bomen rooien
Bomen rooien van Reel

Waarom er wordt gekozen voor bomen rooien

Soms wordt er om de natuur een handje te helpen, gekozen voor bomen rooien. Bomen vormen natuurlijk een onmisbaar onderdeel van ons ecosysteem en onze leefomgeving. Ze bieden schaduw, zuiveren de lucht, leveren habitat voor dieren en dragen bij aan het esthetische karakter van landschappen.

Toch zijn er momenten waarop het nodig kan zijn om bomen te ruimen. Of het nu gaat om het vrijmaken van bouwgrond, het voorkomen van gevaarlijke situaties of het herstellen van ecologische balans, het rooien van bomen is een proces dat zorgvuldige overweging en planning vereist. Op deze pagina leest u over de verschillende aspecten van onze dienst bomen rooien waaronder de kosten, methoden en belangrijke overwegingen.

Kosten van bomen rooien door Van Reel

Het rooien van bomen is geen eenvoudige taak en de kosten kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Een van de meest prominente kostenfactoren is de grootte van de boom. Hoe groter de boom, des te complexer en tijdsintensiever het rooiproces zal zijn. Andere factoren die de kosten kunnen beïnvloeden zijn onder meer de locatie van de boom, de toegankelijkheid van het terrein, de staat van de boom (gezondheid, stabiliteit) en de benodigde vergunningen.

Vraag voor een indicatie van de kosten van het bomen rooien een offerte aan. Bij het maken van een offerte houden wij rekening met alle bovenstaande omstandigheden. Wij maken voor u een offerte met een scherpe prijs! Heeft u vragen over de kosten voor bomen laten rooien? Vul het contactformulier onderaan deze pagina in of neem rechtstreeks contact met ons op.

Meer weten over onze bomen rooien dienst en wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact met ons op!

Onze werkwijze

Bij Van Reel werken wij conform een vaste werkwijze, namelijk:

  1. Het overeenkomen van de opdracht;
  2. Het afstemmen van de planning;
  3. Het uitvoeren van de werkzaamheden;
  4. Het afronden van de werkzaamheden;
  5. Evalueren van het project en werkzaamheden met onze opdrachtgever;
  6. Afronding van het project en eventuele nazorg.

Uiteraard houden wij u tijdens alle bovengenoemde stappen op de hoogte van de stand van zaken. Bij het afronden van een project wordt de omgeving van de gerooide boom netjes achtergelaten.

Methoden van het rooien van bomen

Er zijn verschillende methoden die kunnen worden gebruikt bij het rooien van bomen, en de keuze voor een specifieke methode hangt af van factoren zoals de grootte en locatie van de boom, de omgeving en de veiligheidseisen. Voorbeelden van veelgebruikte methoden zijn:

  • Vellen: Bij deze methode wordt de boom vanaf de grond geveld door middel van een zaagsnede. Dit wordt vaak gebruikt wanneer er voldoende ruimte is om de boom veilig te laten vallen.
  • Klimmen en demonteren: In situaties waarin de boom zich dicht bij gebouwen, elektrische leidingen of andere obstakels bevindt, kunnen boomrooiers ervoor kiezen om de boom stukje bij beetje te demonteren.
  • Gebruik van een hoogwerker: Hoogwerkers kunnen worden ingezet om bomen te rooien die moeilijk te bereiken zijn met traditionele methoden. Dit kan vooral handig zijn bij het verwijderen van bomen in stedelijke omgevingen.
  • Stobbenfrezen: Nadat een boom is gerooid, blijft de stobbe (boomstronk) meestal achter. Stobbenfrezen is een methode om de stobbe volledig te verwijderen, wat handig kan zijn als u het terrein opnieuw wilt gebruiken zonder obstakels.

Bij Van Reel hebben wij jarenlange ervaring met het ruimen van bomen. Wij maken op basis van uw situatie een keuze voor de meest geschikte methode. Op deze manier weet u zeker dat de meest geschikte en veilige manier van bomen rooien wordt gekozen en de risico’s (voor bijvoorbeeld omliggende gebouwen) nihil zijn.

Belangrijke overwegingen bij rooien van bomen

Voordat u een beslissing neemt over het rooien van bomen, zijn er verschillende belangrijke overwegingen waarmee u rekening moet houden:

Ecologische Impact

Bomen spelen een cruciale rol in het ecosysteem. Voordat u een boom laat rooien, moet u de ecologische impact evalueren en overwegen of er alternatieve oplossingen zijn die de boom kunnen behouden terwijl aan uw doelstellingen wordt voldaan.

Vergunningen

In sommige gebieden is het rooien van bomen onderhevig aan lokale regelgeving en vereist het mogelijk vergunningen. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de regelgeving in uw regio voordat u met het ruimen begint.

Veiligheid

Als een boom in de buurt van gebouwen, wegen of andere gevoelige locaties staat, is het cruciaal om de werkzaamheden zorgvuldig te plannen om schade en ongevallen te voorkomen.

Herbeplanting

Als onderdeel van uw inspanningen om bomen te rooien, kunt u ook overwegen om nieuwe bomen elders te planten. Dit draagt bij aan het behoud van groene ruimtes en helpt de balans te handhaven.

Bent u op zoek naar deskundig advies met betrekking tot het boomrooien in uw omgeving? Wij kijken graag met u mee naar de mogelijkheden en houden daarbij rekening met bovenstaande overwegingen.

Meer diensten bij Van Reel

Bij Van Reel zijn we niet alleen gespecialiseerd in het rooien van bomen, maar bieden wij een breed scala overige diensten aan. Zo kunt u bij ons terecht voor sloopwerkzaamheden, bodemsanering, grondverzet, baggerwerken en meer.

Heeft u vragen met betrekking tot onze dienstverlening? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Neem direct contact met ons op

Als het gaat om bomen rooien bieden wij oplossingen op maat en denken we graag met u mee. Vul het contactformulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op. Tevens zijn wij bereikbaar op telefoonnummer 088 – 01 08 700 en per mail: info@vanreel.nl.

Contactformulier